Transparency International România    
A A A

Servicii de consiliere juridică

Proiectul: „Servicii de consiliere juridică pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administrație și justiție”
cod MySMIS 111830 / cod proiect: SIPOCA 377

Caravana de informare a cetăţenilor din mediul rural

  

14/11/2019

Transparency International Romania a organizat Caravana de informare a cetăţenilor cu privire la servicii de consiliere juridică oferite în cadrul proiectului SIPOCA377, cu sprijinul partenerilor de proiect.

 

Caravana a ajuns în 30 de comune din şase judeţe: Timiş, Sibiu, Iaşi, Cluj, Ilfov şi Dolj.

 

Printre localităţile incluse în caravană s-au numărat: Cărpiniș, Fibiș, Izvin, Herneacova şi Stanciova (jud. Timiş); Roșia, Șura Mică, Poiana Sibiului, Șura Mare şi Turnu Roșu (jud.Sibiu); Todirești, Ciohărani, Alexandru Ioan Cuza, Rediu şi Bivolari (jud.Iaşi); Mârșani, Daneți, Amărăștii de Sus, Ghindeni şi Cârcea (jud.Dolj).

 

La acest tip de sesiuni, echipa din cadrul proiectului a discutat cu cetăţeni din mediul rural, în special din grupuri vulnerabile, dar şi cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale pe teme precum:

  • Centrele de documentare şi asistenţă deschise prin proiectul SIPOCA377;

  • exemple concrete de servicii juridice acordate de Centre în mod gratuit, cetăţenilor;

  • accesul la justiţie pentru cetăţeni, în special pentru cei din grupuri vulnerabile;

  • promovarea de instrumente pentru combaterea abuzului și corupției în administrația publică.

Caravana de informare a cetăţenilor s-a derulat în perioada septembrie – decembrie, în județele în care se află sediile partenerilor din proiect.

 

Servicii de consiliere juridică pentru victime ale unor abuzuri sau nereguli din administraţie şi justiţie” este un proiect implementat de Transparency International Romania în parteneriat cu: Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeş Bolyai”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, în perioada iulie 2018 – noiembrie 2019.

 

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea accesului la justiţie pentru cetaţenii, în special pentru cei aparţinând grupurilor vulnerabile, care sunt victime ale unor abuzuri sau nereguli din administraţia publică şi sistemul judiciar, prin crearea şi operaţionalizarea unei reţele de centre de documentare şi asistenţă.

 

Proiectul SIPOCA377 este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 - 2020.